Hétfő
Kedd
Szerda

Csütörtöki Csoport

Katolikus Ifjúsági Közösség

Péntek
Szombat
Vasárnap

Hirdetések (2017. november 9-e)

 

 1. Lilla, Geri és Miki hirdették a FETÁ-t, mely nov. 14-én, kedden lesz, de nem a PH-ban (az összes terem foglalt), a helyszín hamarosan kiderül. Este 7-kor kezdődik, téma az SZMSZ lesz ismét, avagy hogyan működjön a közösség.
 2. Lilla, Geri és Miki hirdették továbbá a november 23-ai csütörtöki alkalmat, amikor nyitott, interaktív este lesz, ez alkalommal nem lesz ráhangolódás, ima, hanem különböző játékok, feladatok lesznek. Témája: Személyes találkozás az Úrral. Az alkalom nyitott, külsőst lehet hozni.
 3. Geri hirdette, hogy jövő héten, nov. 16-án ismét a Díszteremben leszünk, továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy azon az este a konyha foglalt lesz, így az agapé elkészítése a terem hátuljában fog zajlani, szóval az agapés kiscsoport könnyen elkészíthető kajával készüljön.
 4. Zsófi hirdette a nov. 26-ai Adventi Lelkigyakorlatot, melynek témája az Eukharisztia lesz. Reggel 10-kor kezdődik (ill. 9-től reggeli ima is lesz), és du. 4-ig tart, utána még fakultatív programokkal.
 5. Peti egy nem csücsopos katolikus programot hirdetett, mely egy országos szintű kezdeményezés a 2020-as Eukharisztikus Kongresszussal kapcsolatban. Az esemény nov. 25-én lesz, részletek még később.
 6. Az újakat a 2-es, a Föld Sója kiscsoport fogadta.

Nyári tábor Kunbaracson

H.Péter (5)

Blog

Éjszaka ciripelő tücskök, árnyékban leselkedő szúnyogok, karámjukból kiszökdöső kecskék. Egy hetes lelki feltöltődés távol a város zajától, elmélkedés az eucharisztiáról, szentáldozás a szőlőlugas alatt, zsolozsmák és egyéb imádságok. Idén nyáron július 30. és augusztus 6. között zajlott a CsüCsop nyári lelkigyakorlatos tábora. A helyszín ezúttal a Kecskeméttől északnyugatra fekvő Kunbaracson volt, ahol a Bíró-család vendégszerető társaságában, Csaba, Ceci, négy született és négy nevelt gyermekük, valamint a természet meghitt ölén lehetett ezt az egy hetet eltölteni.

Fogadjátok szeretettel az idei nyári táborozók rövid élményeiből, gondolataiból és érzéseiből összeálló vegyes beszámolót!

Bővebben »

Gyalogosan Csíksomlyóra

H.Péter (5)

Blog

Csíksomlyói Pünkösdi búcsú 2017

Közösségünkben talán mindnyájan tudunk egyet s mást a csíkomlyói Pünkösdi búcsúról. Sokan jártunk már arra, kóstoltunk erdélyi borvizet, imádkoztunk Szűz Mária szobránál, vagy talán éppen egy régi vágyunk lenne egyszer élőben is részt venni az éves eseményen, sok százezer keresztény testvérünk társaságában. A 2017-es búcsún is többen megfordultak közösségünk tagjai közül, hogy aztán lelkiekben is erősödve térjenek vissza.

Az alábbiakban fogadjátok szeretettel Kotán Eszti beszámolóját!

Bővebben »

Tovább a blogra

Állandó hirdetések

 1. Minden Csücsopon a kiscsoportos beszélgetésig van lehetőség  imaszándékokat írni, és az imás dobozba tenni. Ha nem hajtjátok össze a cetlit, akkor az imás kiscsoportok felolvassák, ha összehajtjátok, akkor nem.
 2. Továbbra is hirdetjük: közösségünkben hagyomány, hogy minden nap valaki imádkozik a közösségünkért, a Csücsop tagjaiért, a kiscsoportokért. Egy misével, szentségimádással, rózsafüzérrel, akár egy Miatyánkkal vagy más formában.
 3. Gyertek hétfőn 18:50-re a PH-ba Hétfői imára, ahonnan közösen megyünk le az alagsori kápolnába. A későket is szívesen látjuk, érdeklődjetek a portán, hogyan juttok el a célhoz.
 4. Minden hónap első és harmadik csütörtökén Csücsop előtt 18:00-tól a PH porta melletti Kerkai teremben várjuk nagy szeretettel a párokat Páros hittanra (Információ: Bede Lili)
 5. Gyertek csütörtökönként zenélni a zenész csapathoz, szükség van rátok! Érkezzetek csütörtökön 18:45-re, hogy legyen idő hangolni . Érdeklődni bármelyik zenésznél, jelentkezni meg ezen a címen lehet: csucsop-zenesz@googlegroups.com
 6. Csücsop póló és bögre vásárolható 1500.- forintos áron.
Csücsop