Hétfő
Kedd
Szerda

Csütörtöki Csoport

Katolikus Ifjúsági Közösség

Péntek
Szombat
Vasárnap

Kezdjünk el listát írni!

Dondó

Páros hittan, Páros levél

Sziasztok!

Kis kihagyás után ismét páros levéllel jelentkezünk. Az esti témánk ötletét egy házaspár adta, akik kis cetlikre felírták a másiknak, minek örülnének igazán. “Ne várd, hogy a másik magától rájöjjön!” Így mi is listát írtunk, minek örülnénk a másiktól: a virágtól kezdve a több lelki programig minden elhangzott.

A megosztó kör után püspök atya kijelentette: ezek a házasságban is örökzöld problémák, amiket ha nem kezelünk már most, később még nehezebb lesz. Javasolta, hogy írjuk tovább a hittanon megkezdett listát, és segítsük ezzel a másik kommunikációját.

Ökölszabálynak azt mondta, a minimum idő, amit a működő kapcsolathoz ajánlott csak kettesben tölteni: hetente 1 este, havonta 1 nap, évente 1 hét. “Ha tíz gyereketek lesz, akkor is szakítsatok időt egymásra.”

Hiába van lista, a szép gesztusok üresek leszek, ha nem ágyazódnak bele a kapcsolatba, ezért tegyük őket rutinná. Egy példaként mesélte, hogy a feleség rendszeresen beírta a nevét a férje naptárába, hogy aznapra ne szervezzen más programot, így tartva meg a közös időt.

Legyetek jók,
Anikó & Dondó

Csücsop